PROMO: Were the World Mine

Тъй като доста "refernces" пусках в блога (я от Малък, я от Сталик)реших, че е време да напиша нещо малко по авторско, а именно промо на филма: WERE THE WORLD MINE (реж. Tom Gustafson, USA, 2008, 95 mins.), въпреки че скоро не се очаква на DVD а чак далечния Spring/Summer на 2009.


Резюме: Мюзикъл - фантазия за млад гей момък с магическа способност да събира влюбените, както Пък от едноименната пиеса на Шекспир - "Сън в лятна нощ", роля която той играе в училищната(high-school) пиеса. Филма е базиран на "Faries", кратък филм, който от своя стана е базиран на пиеса. Това е филм който определено грабва не само с музиката в него - сценарият е сред малкото които ми харесват напоследък. Е, да - определено се забелязва типичният дефект на нискобюджетните самостоятелни филми - участниците са прекалено настойчиви да "играят", но това определено не е нещо което дразни, донякъде може да се каже "чар" на жанра. Има голямф брой театрални актьори в екипа на чиято игра режисьорът Том Густавсън не е повлиял. Всъщност, изглежда дори е укоражавал някои от пресилените реакции на неща, които биха могли да бъдат изиграни искрено. Макар да има и друг минус - хореографията определено не е подходяща за пред камера или поне камерата на Том, определено филма ще ви грабне (естествено ако не сте Шекспиров традиционалист).
Моя оценка: 8/10
Сравнение с Hamlet 2: Невъобразимо по добър
Награди: 21 (9 награди на публиката, 12 награди на журито); до края на филмов сезон 2008/2009 е поканен да участва на общо 75 фестивала
Трейлър:

официален сайт: http://www.speakproductions.com/

0 comments

Make A Comment
top