Как изпитите водят до лоши неща

Да... пак съм в сесия, пак ме дебнат изпити отвсякъде и пак се опитвам да си набия нещо в главата въпреки убеждението ми че нищо не може да ми влезе в нея, поради блокажа от страна на русата ми душица. Защо смятам че изпитите водят, до лоши неща? Ето простата логика:

1) Поради необходимостта да се учи за изпити намалява социалния живот
2) Изпитите са първата стъпка към резултати, които обикновенно ни трябват за нещо важно => стрес, напрежение, ...
3) Първа точка води към застой вкъщи над компютъра и/или учебниците, което е лошо от физиологична гледна точка
4) Точки две и три водят неминуемо към нездравословно хранене и нагъване на бързи храни (предимно т.нар. junk food) - затлъстяване, акне, хипертония, ... и поглъщане на зверски количества енергийни и стимулиращи напитки (кафе, кола, red bull,...) - сърцебиене, ...
5) Тъй като основната конфигурация е да учиш сам или с 1-2 приятеля макс => говорене на себе си, психично разтройство
6) Поради простата причина че мозъкът е устроен така че да запомва важната информация и да пресява плявата е възможно да учиш цял ден и в края на деня уморен, измъчен и изтощен да се разсмееш на невобразимо неизползвама random теория и в крайна сметка да запомниш само как да намираш косинус на изречения (yep, i'm not kidding) и тотално да ти излязат от кратуната всички декларации които си учил цял ден по XML, XPath, DTD, .. от което поради както каза Хриси най много да си изгубиш приятелите като почнеш да ги молиш да говорят по бавно щото да можеш да си изчислиш косинуса на това дето го казват.

Предполагам, че има и други ужасяващи последици и най- вероятно ако не почна да си говоря сам на себе си и да си отговарям в двуичен код ще се опитам да продължа поста so stay in touch :)

4 comments

Make A Comment
top